2019-03-10 12:26:15• hírek • Szatmár.ro

Vetőmagbörze a Szatmári Gazdák Egyesületénél

Mácius 9-én került sor a Szatmári Gazdák Egyesületének idei Vetőmagbörzéjére.

A jeles eseményre így szólt a meghívó: "(...) Elsősorban olyan gazdálkodókat várunk, akik kisebb kertekben hagyományos, helyi tájfajtákat termesztenek. A rendezvény célja, hogy a gazdálkodók találkozzanak, ismerkedjenek, tapasztalatot és szaporítóanyagot cseréljenek. Arra kérünk minden érdeklődőt, hogy aki teheti, hozzon magával saját, kipróbált régi (tájfajta) vetőmagokat és szaporítóanyagokat (gyökér, palánta, tősarj stb.). A belépés díjtalan, viszont lehet hozni házi készítésű finomságokat, melyeket közösen a résztvevők elfogyaszthatnak, ezzel is hangulatosabbá téve a közösségi élményt. Bevezetőként délután két órától Fülöp Tihamér falugazdász tart előadást a tájfajták megőrzésének fontosságáról a 21 században. Az előadás után kötetlenül lehet beszélgetni az ökológiai és a hagyományos kertészkedésről, valamint szaporítóanyagot cserélni."

 

Tökéletes alkalom volt ez az ismerkedésre, tapasztalatcserére is a vetőmag- és szaporítóanyag cseréje mellett. A tucatnyi résztvevő örömmel látogatott el a délutánra, hiszen a találkozások mindig baráti hangulatban telnek. Jókedvből és humorból sem volt hiány, de az aktuális problémák feltárása és megbeszélése egyaránt jól jön az egy hajóban evezőknek.

 

A Szatmári Gazdák Egyesülete közösségi média oldalán egy galériával és a következő bejegyzéssel számol be a találkozóról: "Egészséges termést adó magvakat cseréltek és egy izgalmas előadást hallgattak meg a tájfajták jelentőségéről a Szatmári Vetőmagbörze résztvevői. Köszönjük mindenkinek, aki hozott magvakat, köszönjük az Eco Ruralis Egyesület támogatását és köszönjük Fülöp Tihamér falugazdásznak, az Érmelléki Gazdák Egyesülete munkatársának a hasznos információkat!"

 

A képgaléria:

 

Kapcsolódó hírek:
Legfrissebb apróhirdetések:
További friss hírek:
Valutaváltó:


# Orosz-ukrán háború # koronavírus # baleset # harmadik híd # körgyűrű # vakcina # Nagykároly # Szatmárnémeti
Kiemelt hírek:
Promó: